Reflexoterapia
Reflexoterapia acționează prin apăsarea unor puncte reflexogene (din zona tălpilor și din zona mâinilor), stimulând astfel zone specifice din organism.
Scopul unui tratament în ciclu de ședințe este de a normaliza activitatea metabolică a organismului, de a ajuta la eliminarea tensiunilor, de a reduce efectele stresului, de a îmbunătăți activitatea nervoasă și de a stimula circulația sanguină și limfatică, cu toate efectele ei benefice în întregul organism.
Scopul reflexoterapiei este de a corecta factorii negativi implicați în afecțiuni complexe, inflamații, tensiune musculara.
Ședințele de reflexoterapie urmăresc în primul rând întreținerea circulației sanguine și accelerarea eliminării reziduurilor metabolice, astfel ca toxinele să nu se mai acumuleze în ficat, rinichi, intestine.
De asemenea, prin aplicarea principiilor reflexoterapiei se poate realiza scăderea senzației de durere prin stimularea eliberării de analgezice naturale ale organismului – endorfinele.
Pentru a putea obține efecte pozitive maxime, reflexoterapia trebuie aplicata întotdeauna la picioare.
Reflexoterapia folosește meridianele energetice care străbat tot corpul. Apăsarea punctelor clasice de pe meridianele energetice ale corpului uman stimulează normalizarea funcțiilor organismului.
Reflexoterapia face parte din medicina complementară.